Freelance webdesign opdrachten


Bij webdesign wordt onderscheid gemaakt in User Experience design, Interaction design en User Interface design. Deze drie design rollen zijn nauw met elkaar verweven en in sommige freelance opdrachten komen ze samen. Daarom hebben we alle freelance opdrachten voor UX-designers, Interaction designers en UI-designers voor jou verzameld.

Op Freelapp.nl vind je actuele freelance opdrachten voor freelancers die UX designer, Interaction designer of User Interface designer zijn of waar ze in de opdracht een belangrijke rol spelen.

Deze projecten per mail?

Maak in 2 minuten je eigen profiel met de zoekwoorden
ux+design ux+designer Interaction+design Interaction+designer Webdesign Web designer

Hieronder een korte toelichting voor de drie verschillende soorten web- of appdesigners. De drie vakgebieden overlappen elkaar deels. Een designer kan verantwoordelijk zijn voor alledrie de onderdelen. Als er drie specialisten zijn voor ieder vakgebied zullen ze nauw samenwerken.

UX design

UX staat voor User Experience. De term User Experience betekent dat de UX designer zich richt op hoe de gebruiker de website ervaart en bijvoorbeeld het klikgedrag. Is de navigatie op de website logisch, welke reactie krijgt de gebruiker als hij of zij ergens op klikt. Het gaat hier dus om het gevoel dat de gebruiker ervaart als hij de website bezoekt.

UI design

De User Interface, of UI, is de layout van de website. Welke kleuren worden gebruikt? Hoe groot zijn de knoppen? Zijn er animaties op de website? Al die elementen van een website die bepalen hoe de website eruit ziet worden bepaald door de UI designer. Zoals hierboven beschreven, bepaalt de UX designer vervolgens wat de reactie is als er op een knop wordt gedrukt. Daarmee is ook het verschil tussen deze disciplines duidelijk.

Interaction design

Interaction design focust zich op het zo inrichten van de website, dat de gebruiker de informatie waar hij of zij naar op zoek is, zo eenvoudig mogelijk vindt.