Freelance big-data opdrachten


Op Freelapp.nl vind je actuele freelance opdrachten die zijn gerelateerd aan big-data. De opdrachten zijn geselecteerd op basis van vier aandachtsgebieden rondom big-data:

  • Het beheer van de databases of het datawarehouse
  • Het ETL proces(Extract, Transform, Load)
  • Data engineering (het ontwikkelen van programmatuur om data te analyseren)
  • De analyse van de verzamelde data

Hieronder vind je de meest recente freelance big-data opdrachten uit ons aanbod die aan deze onderwerpen gerelateerd zijn.

Deze projecten per mail?

Maak in 2 minuten je eigen profiel met de zoekwoorden
analist analyst bi big-data data datawarehouse dwh elastic etl hadoop hbase hive kafka kubernetes mapreduce scala spark

Database- / DWH beheerders

Veelgevraagde expertise voor database- / DWH beheerders is vanzelfsprekend ervaring met databases en met query languages, zoals Oracle, SQL of PL/SQL. Daarnaast wordt vaak gevraagd naar ervaring met ETL-processen en data modellering, specifiek voor big-data. De vereisten die gesteld worden aan de data voor het maken van analyses kan afwijken van de wijze waarop data normaal wordt opgeslagen.

ETL experts

Veel database beheerders hebben ervaring met ETL. In grote organisaties zie je echter dat deze rollen worden gescheiden. Een ETL engineer heeft ruimschoots ervaring met ETL tools, data modellering en kan goed schakelen tussen de eisen die de business analysten stellen aan de data, de data-engineers en de database beheerders.

Data engineers

Data engineers ontwikkelen de applicaties waarmee de data wordt geanalyseerd. Ervaring is vereist met programmeertalen die in staat zijn met grote data-stromen om te gaan, zoals onder andere Python en Scala en frameworks zoals Spark en Hadoop of een platform als Kafka.

Business analisten

Business analisten gebruiken de data en analyseren deze vanuit het perspectief van de business. Zij vormen vaak de schakel tussen de organisatie en IT.

Data scientists

Data scientists gebruiken statistische software zoals R en Python voor het analyseren van data. Bijvoorbeeld voor het vinden van patronen of het maken van voorspellingen op basis van historische data.