Freelance nieuws - Nieuws voor freelancers, ZZP'ers en interim professionals

Blijf gemakkelijk op de hoogte van het laatste nieuws voor freelancers, zzp'ers en interim professionals. Freelance totaal selecteert van de KVK het laatste nieuws voor u als freelancer, zzp'er of interim professional.

Deel je keukentafel met een andere zzp'er
13-12-2017 17:25
Thuiswerken bij iemand anders: dat is het idee achter Desktoday. „Je gaat niet zitten lanterfanten en je hebt meteen aanspraak.”

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering, niets voor mij?
29-11-2017 17:29
Slechts 1 op de 5 zelfstandigen is verzekerd tegen de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid. Voor sommigen is dat niet zo erg, omdat zij bijvoorbeeld ook nog in loondienst werken of een partner hebben die genoeg verdient. Maar heb je je inkomsten als zzp’er wél nodig om je levensstandaard te kunnen handhaven? Dan is het verstandig om je te verdiepen in de mogelijkheden om inkomensterugval bij arbeidsongeschiktheid door ziekte of een ongeval te voorkomen. Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) kan dit.

ZZP'ers aller landen, houd van elkaar!
24-11-2017 01:00
Twintig jaar na de ondergang van het communisme in Oost-Europa is het hoog tijd voor een nieuw communisme, vindt schrijver Gustaaf Peek. Hoe stelt hij zich dat voor?

Welke aansprakelijkheden kun je verzekeren als zzp’er?
20-11-2017 14:24
Geen enkele zzp’er wil een schadeclaim aan zijn of haar broek. Toch kan er iets gebeuren tijdens je werkzaamheden waardoor jij verantwoordelijk bent voor de ontstane kosten. Als je dit uit eigen zak moet betalen, kan dit flink in de papieren lopen. Een optie is dan om je te verzekeren voor aansprakelijkheid. Dit zijn de zes soorten aansprakelijkheid, waar je als zzp’er tegen kunt verzekeren.

Ziekte of ongeval; het schrikbeeld van zzp’ers
17-11-2017 11:03
Elke ondernemer kent goede en slechte tijden, maar wat als je door ziekte of een ongeval ineens langere tijd helemaal niet kunt werken? Minder dan één op de vier zzp’ers verzekert zich tegen arbeidsongeschiktheid.

Taxichauffeurs zijn steeds vaker zzp'er
25-10-2017 10:52
Hoewel het aantal bedrijven in tien jaar tijd bijna is verdubbeld, lijkt er voor de chauffeurs niet meer werk te zijn.